Четверг, 20 января
Головна->Новини->ЯКА ПОВИННА БУТИ ВСТАНОВЛЕНА НА ПІДПРИЄМСТВАХ ТРИВАЛІСТЬ ПЕРЕРВИ ДЛЯ ВІДПОЧИНКУ ТА ХАРЧУВАННЯ: ПОЯСНЮЄ ДЕРЖПРАЦІ
Новини

ЯКА ПОВИННА БУТИ ВСТАНОВЛЕНА НА ПІДПРИЄМСТВАХ ТРИВАЛІСТЬ ПЕРЕРВИ ДЛЯ ВІДПОЧИНКУ ТА ХАРЧУВАННЯ: ПОЯСНЮЄ ДЕРЖПРАЦІ

Відповідно до вимог ст. 66 КЗпП України працівникам надається перерва для відпочинку і харчування тривалістю не більше двох годин

Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області надало консультацію з питання тривалості перерви для відпочинку та харчування, яка повинна бути встановлена на підприємствах, установах aбo організаціях.

Фахівці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області роз’яснили, що відповідно до вимог ст. 66 Кодексу законів про працю (далі — КЗпП України) працівникам надається перерва для відпочинку і харчування тривалістю не більше двох годин. Перерва не включається в робочий час. Перерва для відпочинку i харчування повинна надаватись, як правило, через чотири години після початку роботи. При цьому час початку i закінчення перерви встановлюється правилами внутрішнього трудового розпорядку. Працівники використовують час перерви на свій розсуд, тобто на цей час вони можуть відлучатися з місця роботи.

На тих роботах, де через умови виробництва перерву встановити не можна, працівникові повинна бути надана можливість приймання їжі протягом робочого часу. Перелік таких робіт, порядок i місце приймання їжі встановлюються власником aбo уповноваженим ним органом за погодженням з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником) підприємства, установи, організації (частина 4 статті 66 КЗпП України).

Крім того, статтею 7 Закону «Про колективні договори та угоди» законодавчо визначено, що у колективному договорі встановлюються взаємні зобов’язання сторін щодо регулювання виробничих трудових, соціально-економічних відносин, в тому числі режиму роботи, тривалості робочого часу і відпочинку.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *